Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πελοπόννησος\Σύσσωμη η αντιπολίτευση “έστησε” την Περιφερειακή αρχή

Πελοπόννησος\Σύσσωμη η αντιπολίτευση “έστησε” την Περιφερειακή αρχή

Δεν συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο

από Korinthiatv

Μόνο 18 σύμβουλοι ήταν παρόντες στο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας (1/11/2021) με αποτέλεσμα να αναβληθεί … επ’ αόριστον!

Το συμβούλιο ήταν να ξεκινήσει στις 3.30 όμως παρόντες ήταν μόνο οι σύμβουλοι της παράταξης Νίκα, ο κος Τζεμπετζής της Ελληνικής Αυγής και οι ανεξάρτητοι κυριοι Γανώσης και Οικονόμου.

Οι άλλες παρατάξεις απουσίαζαν, διαμαρτυρόμενες για τη σειρά που είχαν τα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Εμφανώς ενοχλημένος ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μίλησε για τα «στραβά» της απλής αναλογικής που δεν αφήνει τίποτα να λειτουργήσει. «Αυτή η σημερινή κίνηση δεν είναι αυτοδιοικητική, είναι πολιτική και εξυπηρετεί κυρίως τα μικρά κόμματα που θέλουν να επιβιώσουν με ακτιβιστικές ενέργειες. Ο Πρόεδρος συντάσσει την ημερήσια διάταξη, έχει το δικαίωμα να κάνει και λάθος. Για αυτό και ο Νόμος έχει δώσει το δικαίωμα στο σώμα να αλλάξει την ημερήσια διάταξη. Δεν θα εφαρμόζαμε το νόμο αν η πλειοψηφία εδώ απαιτούσε να αλλάξει η ημερήσια διάταξη; Το 1,2,3% θα κανονίζουν το συμβούλιο;».
Είπε με νόημα ο κος Νίκας.

Μετά την αναβολή της 12ης τακτικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, λόγω έλλειψης απαρτίας,στις 7.00 το απόγευμα ακολούθησε η συνέχιση της … 11ης συνεδρίασης.
Όμως, αυτή τη φορά, δεν ήταν παρούσα η παράταξη του Περιφερειάρχη!

Στη συνεδρίαση προέδρευσε ο Αντιπρόεδρος κ. Γκούνης.

Ο κ. Δέδες ζήτησε να τοποθετηθούν όλοι οι επικεφαλής, ενώ η Ντίνα Νικολάκου είπε ότι είναι αδιανόητο να μην βρίσκεται εδώ η παράταξη που έστειλε την πρόσκληση για τη συνεδρίαση και ειδικά ο Πρόεδρος.

«Πρέπει να προειδοποιήσουμε ότι πρέπει να συμμορφωθούν με την κοινή λογική, είναι η τελευταία ευκαιρία. Αν η επόμενη πρόσκληση είναι ίδια, θα λάβουμε αποφάσεις όσοι είμαστε εδώ. Αυτή είναι δική μου πρόταση» είπε ο Θανάσης Πετράκος.

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου είπε ότι «η απλή αναλογική είναι μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία, η συνεδρίαση πρέπει να διακοπεί για λόγους δημοκρατικής τάξης».

Ο Παναγής Κάτσαρης είπε ότι για κάποιους η Δημοκρατία είναι δύσκολη, εμείς είμαστε μέσα στη Δημοκρατία, δεν είμαστε οι λίγοι ακτιβιστές. Θα συμφωνήσω να σταματήσει η συνεδρίαση».

Να πάρουμε απόφαση για συγκεκριμένη ημέρα να συνεχιστεί η συνεδρίαση είπε ο κ. Σκούρος.

Ο Πέτρος Τατούλης μίλησε για κορύφωση των αυτονόητων δημοκρατικών διαδικασιών στο περιφερειακό συμβούλιο.

Εν τέλει αποφασίστηκε ότι την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου θα γίνει η συνεχιζόμενη 11η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου. Θα υπάρξει συνεννόηση με τον Πρόεδρο του συμβουλίου για να εκδοθεί νέα πρόσκληση την αυριανή ημέρα.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.