Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πελοπόννησος\Σύσσωμη η αντιπολίτευση “έστησε” την Περιφερειακή αρχή

Πελοπόννησος\Σύσσωμη η αντιπολίτευση “έστησε” την Περιφερειακή αρχή

Δεν συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο

από Korinthiatv

Μόνο 18 σύμβουλοι ήταν παρόντες στο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας (1/11/2021) με αποτέλεσμα να αναβληθεί … επ’ αόριστον!

Το συμβούλιο ήταν να ξεκινήσει στις 3.30 όμως παρόντες ήταν μόνο οι σύμβουλοι της παράταξης Νίκα, ο κος Τζεμπετζής της Ελληνικής Αυγής και οι ανεξάρτητοι κυριοι Γανώσης και Οικονόμου.

Οι άλλες παρατάξεις απουσίαζαν, διαμαρτυρόμενες για τη σειρά που είχαν τα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Εμφανώς ενοχλημένος ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μίλησε για τα «στραβά» της απλής αναλογικής που δεν αφήνει τίποτα να λειτουργήσει. «Αυτή η σημερινή κίνηση δεν είναι αυτοδιοικητική, είναι πολιτική και εξυπηρετεί κυρίως τα μικρά κόμματα που θέλουν να επιβιώσουν με ακτιβιστικές ενέργειες. Ο Πρόεδρος συντάσσει την ημερήσια διάταξη, έχει το δικαίωμα να κάνει και λάθος. Για αυτό και ο Νόμος έχει δώσει το δικαίωμα στο σώμα να αλλάξει την ημερήσια διάταξη. Δεν θα εφαρμόζαμε το νόμο αν η πλειοψηφία εδώ απαιτούσε να αλλάξει η ημερήσια διάταξη; Το 1,2,3% θα κανονίζουν το συμβούλιο;».
Είπε με νόημα ο κος Νίκας.

Μετά την αναβολή της 12ης τακτικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, λόγω έλλειψης απαρτίας,στις 7.00 το απόγευμα ακολούθησε η συνέχιση της … 11ης συνεδρίασης.
Όμως, αυτή τη φορά, δεν ήταν παρούσα η παράταξη του Περιφερειάρχη!

Στη συνεδρίαση προέδρευσε ο Αντιπρόεδρος κ. Γκούνης.

Ο κ. Δέδες ζήτησε να τοποθετηθούν όλοι οι επικεφαλής, ενώ η Ντίνα Νικολάκου είπε ότι είναι αδιανόητο να μην βρίσκεται εδώ η παράταξη που έστειλε την πρόσκληση για τη συνεδρίαση και ειδικά ο Πρόεδρος.

«Πρέπει να προειδοποιήσουμε ότι πρέπει να συμμορφωθούν με την κοινή λογική, είναι η τελευταία ευκαιρία. Αν η επόμενη πρόσκληση είναι ίδια, θα λάβουμε αποφάσεις όσοι είμαστε εδώ. Αυτή είναι δική μου πρόταση» είπε ο Θανάσης Πετράκος.

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου είπε ότι «η απλή αναλογική είναι μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία, η συνεδρίαση πρέπει να διακοπεί για λόγους δημοκρατικής τάξης».

Ο Παναγής Κάτσαρης είπε ότι για κάποιους η Δημοκρατία είναι δύσκολη, εμείς είμαστε μέσα στη Δημοκρατία, δεν είμαστε οι λίγοι ακτιβιστές. Θα συμφωνήσω να σταματήσει η συνεδρίαση».

Να πάρουμε απόφαση για συγκεκριμένη ημέρα να συνεχιστεί η συνεδρίαση είπε ο κ. Σκούρος.

Ο Πέτρος Τατούλης μίλησε για κορύφωση των αυτονόητων δημοκρατικών διαδικασιών στο περιφερειακό συμβούλιο.

Εν τέλει αποφασίστηκε ότι την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου θα γίνει η συνεχιζόμενη 11η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου. Θα υπάρξει συνεννόηση με τον Πρόεδρο του συμβουλίου για να εκδοθεί νέα πρόσκληση την αυριανή ημέρα.

Related Posts