Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Περιβαλλοντική έγκριση από το Υπ.Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λουτρακίου – Περαχώρας

Περιβαλλοντική έγκριση από το Υπ.Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λουτρακίου – Περαχώρας

Αναπτυξιακη εξελιξη...

από Korinthiatv

 

ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ\«Για το Λουτράκι θεσμοθετείται ένας νέος, σύγχρονος και επίκαιρος πολεοδομικός σχεδιασμός.Επιλύουμε μια χρονίζουσα εκκρεμότητα και ανοίγουμε τον δρόμο της ανάπτυξης στον αστικό, περιαστικό και αγροτικό χώρο, με σεβασμό και μέριμνα προστασίας στο περιβάλλον και την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά τη περιοχής.

Ειδικότερα, με την έγκριση της Στρατηγικής ΜελέτηςΠεριβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

  • Προστατεύονται οι δασικές εκτάσεις με θέσπιση σαφών κανόνων για την χωροθέτηση έργων και δραστηριοτήτων σε εκτός σχεδίου περιοχές καθώς επίσης και για επεμβάσεις επί εκτάσεων που προστατεύονται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
  • Θεσμοθετούνται επεκτάσεις στο σχέδιο πόλης του Λουτρακίου.
  • Λαμβάνονται υπόψη στον πολεοδομικό σχεδιασμό οι εκτάσεις των οικοδομικών συνεταιρισμών της περιοχής.
  • Προστατεύονται οι ευαίσθητοι υδάτινοι πόροι της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων πηγών νερού και των ιαματικών πηγών.
  • Προωθείται η προστασία και αισθητική αναβάθμιση του τοπίου».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ως  αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων, για το «πράσινο φως» που λαμβάνει η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τουΓενικού ΠολεοδομικούΣχεδίουτης Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας του Δήμου Λουτρακίου –Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.

Γι’ αυτή τη θετική εξέλιξη, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος για την περιβαλλοντική έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λουτρακίου – Περαχώραςαπό το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θέλω να εκφράσω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρμόδιο Υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά για την καθοριστική του συμβολή.

Ουσιαστικά με αυτή την έγκριση ανάβει το πράσινο φως για να επιταχύνουμε αναπτυξιακά έργα όπως και έργα υποδομών. Με σαφείς κανόνες καιουσιαστικό σχεδιασμό»

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.