Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ποια είναι η νέα,Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αθηνά Κόρκα

Ποια είναι η νέα,Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αθηνά Κόρκα

Η μοναδική γυναίκα,στην Πελοπόννησο,που κατέχει την θεσμική ιδιότητα,του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη

από Korinthiatv

Η Αθήνα Κόρκα -Νέα Χωρική Αντιπεριφερειάρχης- κατάγεται από την Ευαγγελίστρια του Δήμου Βέλου – Βόχας,και είναι το τρίτο παιδί αγροτικής οικογένειας.Ειναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

Αποφοίτησε αριστούχος από το Πολυτεχνείο Πατρών και εργάσθηκε για πάνω από τρείς δεκαετίες, ως πολιτικός μηχανικός, ελεύθερη επαγγελματίας και εργολήπτρια δημοσίων έργων.
Το 2004 εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Κορινθίας με την Ν.Δ. και επανεκλέγεται το 2007.
Ως Βουλευτής εξελέγη γραμματέας της επιτροπής οικονομικών και πρόεδρος της επιτροπής ισότητας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νεολαίας του Κοινοβουλίου. Εισηγήθηκε σειρά νομοσχεδίων στον τομέα των οικονομικών, του περιβάλλοντος και των υποδομών και υπήρξε γενική εισηγήτρια του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2009.
Παράλληλα ανέπτυξε έντονη κοινωνική  δράση με την συνδρομή της σε οργανώσεις για την προστασία του παιδιού, της οικογένειας και του περιβάλλοντος.
Το 2008 ορίζεται από τον πρόεδρο της ΝΔ Κ.Καραμανλή Τομεάρχης περιβάλλοντος, χωροταξίας και δημοσίων έργων.
Στις περιφερειακές εκλογές του 2019,μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη,συστρατεύεται με τον Παναγιώτη Νίκα και τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.Μέχρι πρότινος ήταν αρδμόδια Αντιπεριφερειάρχης για την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

 

Τονίζεται οτι ,σε επίπεδο Πελοποννήσου η κα Κόρκα είναι η μοναδική γυναίκα,που κατέχει το αξίωμα του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη,με οτι ότι συνεπάγεται αυτό για τα κοινωνικοπολιτικά μυνήματα που απορρέουν…

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ KORINTHIATV.GR ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΩΣ ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ!

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.