Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ “Πράσινο φως” του Δημοτικού συμβουλίου στην Αναπαλαίωση & ανάδειξη της Δημοτικής αγοράς Κορίνθου – Ποιοι ψήφισαν ΟΧΙ

“Πράσινο φως” του Δημοτικού συμβουλίου στην Αναπαλαίωση & ανάδειξη της Δημοτικής αγοράς Κορίνθου – Ποιοι ψήφισαν ΟΧΙ

από Korinthiatv

Πιστός στις δεσμεύσεις του πως το πρώτο έργο που θα προχωρήσει ως δήμαρχος θα είναι η Δημοτική Αγορά, ο Νίκος Σταυρέλης έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβουλιο χθες βράδυ.

Το σώμα  ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου για την Αναπαλαίωση, εκσυγχρονισμό, ανάπλαση, ανάδειξη του υπάρχοντος ιστορικού κτιρίου της δημοτικής αγοράς.
Το αρχιτεκτονικό του σχεδίου είναι του 1932.
Σύντομα αποδίδεται η στατική μελέτη για να διαπιστωθεί ή μη η δυνατότητα επέκτασης του ορόφου για την φιλοξενία πολιτιστικών δράσεων (τζαζ, χορωδίες, παραδοσιακοί χοροί κ.ά.).
Προβλέπεται η κατασκευή θολωτού τζαμιού στο αίθριο της αγοράς για εκδηλώσεις και λειτουργία δύο ή τριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στη συνέχεια θα ανατεθεί η εκπόνηση πλήρους οικονομοτεχνικής μελέτης (στατικής, Η/Μ, κλπ).
Εγκρίνεται η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση του έργου. Στόχος είναι μέχρι τέλους του έτους να έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος.
Η απόφαση αυτή έτυχε της θετικής στάσης του κ. Αλέξανδρου Γκουργιώτη, την καταψήφισαν οι παρατάξεις των κ. Νανόπουλου και Πρωτοπαπά, ενώ απείχε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντ. Κυριαζής.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.