Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ “Πράσινο Σημείο” και “Γωνιές Ανακύκλωσης” αποκτά ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

“Πράσινο Σημείο” και “Γωνιές Ανακύκλωσης” αποκτά ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Γραπτη δηλωση Γιωργου Γκιωνη

από Korinthiatv

Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την κατασκευή ενός Πράσινου Σημείου και τη δημιουργία τριών Γωνιών Ανακύκλωσης πέτυχε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.406.286,09 ευρώ.

Η Κατασκευή του Πράσινου Σημείου χωροθετείται σε έκταση 9,28 στρεμμάτων στο δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται στην θέση “Θρουβάλα”, καλύπτοντας τμήμα αυτής, και υλοποιείται σε συμφωνία με τα προβλεπόμενα στον Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου. Το Πράσινο Σημείο θα αποτελέσει έναν οργανωμένο χώρο, οριοθετημένο και διαμορφωμένο με την κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, ώστε οι πολίτες να αποθέτουν χωριστά ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα, προκειμένου αυτά να προωθηθούν για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.

Συμπληρωματικά, θα δημιουργηθούν τρία (3) Πράσινα Σημεία Συλλογής (“Γωνιές Ανακύκλωσης”) που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ισθμίων, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων. Οι “Γωνιές Ανακύκλωσης” αποτελούν ένα ενιαίο σύστημα πολλαπλών κάδων (12 περιέκτες) σε προκατασκευασμένο οικίσκο και φέρουν κατάλληλο ηλεκτρομηχανολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό με αισθητήρες πλήρωσης κάδων και καταμέτρησης των συλλεγόμενων υλικών, σύστημα τηλεμετάδοσης μέσω WiFi, καθώς και δυνατότητα αναγνώρισης χρήστη μέσω κατάλληλου αναγνωριστικού όπως QR-code.

Το σύνολο του έργου του Πράσινου Σημείου και των Γωνιών Ανακύκλωσης περιλαμβάνει εκτός των δράσεων συλλογής, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ομάδων, σχολείων, φορέων, συλλόγων και πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης και ορθής διαχείρισης αποβλήτων, με έμφαση στο τρίπτυχο Μείωση – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση.

Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και τον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)», με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε πως «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διαχείρισης των αποβλήτων. Με τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου και των Γωνιών Ανακύκλωσης ενισχύουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και διαμορφώνουμε μια νέα νοοτροπία στα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων. Συμπληρωματικά με τις νέες αυτές “δομές” θωρακίζουμε καλύτερα τη δημόσια υγεία, προστατεύουμε το περιβάλλον και δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες για την καθημερινότητα όλων μας.

Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά για το διαρκές ενδιαφέρον του για τον τόπο μας, την αγαστή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και την καθοριστική συνδρομή του ώστε να υλοποιηθεί και αυτό το σπουδαίο έργο».

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.