Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προχωρούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο Κεραμιδάκι.Επεκτείνεται κατά 450μ ο παραλιακός πεζόδρομος

Προχωρούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο Κεραμιδάκι.Επεκτείνεται κατά 450μ ο παραλιακός πεζόδρομος

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ γίνονται πράξεις λέει ο Δήμος Κορινθίων

από Korinthiatv

Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων κτισμάτων στο Κεραμιδάκι και στο παραλιακό μέτωπο προκειμένου να προχωρήσει το έργο της επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε στο σημείο επαναλαμβάνοντας πως η δημοτική αρχή υλοποιεί ένα αίτημα 30 ετών των κατοίκων της περιοχής, ένα έργο που χρειάστηκε τακτοποίηση πολλών εκκρεμοτήτων και διεκπεραίωση μιας σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών από τις Διευθύνσεις Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων αλλά και τον μελετητή Χρήστο Καπετανάκη.
Η κατεδάφιση είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο μήνα ωστόσο δεν προχώρησε στο σύνολο των κτισμάτων τότε αφού όσοι διέμεναν σε αυτά δεν είχαν προχωρήσει σε ενέργειες εκκένωσής τους, ως είχαν ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του δήμου και είχαν υποχρέωση.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων, σεβόμενος την επιθυμία τους για μικρή παράταση χρόνου, έδωσε εντολή αναστολής των εργασιών έως ότου ολοκληρωθεί με ασφάλεια η μετεγκατάσταση τους.

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 η διαδικασία κατεδάφισης επανεκκίνησε με στόχο την εκκαθάριση του χώρου και την δυνατότητα πλέον υλοποίησης του έργου επέκτασης κατά 450 μέτρα του παραλιακού πεζόδρομου. «Η δέσμευση μας για ανάπλαση και ενοποίηση του παραλιακού μας μετώπου, για στροφή της πόλης προς την θάλασσα, υλοποιείται στο ακέραιο. Το έργο επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου έχει έτοιμη μελέτη, είναι ενταγμένο στον προυπολογισμό του δήμου και σε λίγους μήνες παραδίδεται σε χρήση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων με το πέρας της αυτοψίας του στο χώρο των κατεδαφίσεων.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.