Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ψυχογιός:Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να συγκρουστεί με τα καρτέλ

Ψυχογιός:Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να συγκρουστεί με τα καρτέλ

''Θεσμικά και κινηματικά παλεύουμε να μην γονατίσει η κοινωνία''λέει ο βουλευτής

από Korinthiatv

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται ο κος Ψυχογιός τόνισε ότι δείχνουν μία τάση αλλά η επαφή με τον κόσμο είναι αυτή που αποτυπώνει καλύτερα την πραγματικότητα η οποία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει.Βέβαια πρέπει να είναι πιο κοντά στην κοινωνία, αλλά και να κάνει σαφές ότι αναμετρώνται δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο σχέδια για την κοινωνία, σε όλα τα ζητήματα,από το κοινωνικό κράτος και τα δικαιώματα μέχρι τις δημόσιες επενδύσεις. Τα κεντρικά ΜΜΕ δεν προβάλλουν το έργο του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για την Κυβέρνηση ότι έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα,προφανώς κάθε κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει προκλήσεις.Πολύ περισσότερο όταν στο πρόσφατο παρελθόν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα κράτος στο χείλος της χρεοκοπίας, με ορατό τον κίνδυνο να μην μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια όχι μόνο να βγάλει την κοινωνία και την οικονομία όρθια από την κρίση, αλλά και να αφήσει ένα σημαντικό απόθεμα 37δις στα δημόσια ταμεία, το οποίο ήταν αποτέλεσμα τόσο του κόπου του λαού αλλά και της χρηστής διαχείρισης στα δημόσια οικονομικά. Και βέβαια μέσα σε όλα αυτά είχε να αντιπαλέψει και ένα ολόκληρο μιντιακό κατεστημένο να σιγοντάρει την σπέκουλα της τότε αντιπολίτευσης για μικρά και μεγαλύτερα ζητήματα.
Ο βουλευτής καταφέρθηκε κατά του συνομιλητή του στο πάνελ από την ΝΔ που απαξίωσε και λογόκρινε την μαρτυρία του Γραμματέα της Ενώσεως Νοσοκομειακών Γιατρών,κου Παπανικολάου, και έκανε σαφές ότι η Κυβέρνηση έχει συνηθίσει, ενώ ο κόσμος χάνεται, να μην ακούει καμία κριτική και δυσανασχετεί όταν παρουσιάζονται στοιχεία που δείχνουν τα λάθη της. Εν προκειμένω έρχεται μία διάταξη που αίρει την τη μονιμότητα στο ΕΣΥ για να βάλει από το παράθυρο την ιδιωτικοποίησή του, να το κάνει δήθεν ευέλικτο, αλλά στην πραγματικότητα στοχεύει να το διαλύσει εντελώς και με συνεργεία εργολάβων, κλπ
Για το θέμα της ακρίβειας στην ενέργεια επισήμανε ότι οι εταιρείες-πάροχοι έχουν αφεθεί πλήρως ανεξέλεγκτεςνα αισχροκερδούν σε βάρος των πολιτών και έρχεται τώρα, κατόπιν εορτής, η Κυβέρνηση να λέει γενικά κι αόριστα ότι τα υπερκέρδη του 1,4 δις θα επιστραφούν, χωρίς να λέει σε ποιον, πώς και πότε. Ο κος Μητσοτάκης δεν θέλει και δεν μπορεί να συγκρουστεί με τα καρτέλ και τα μεγάλα συμφέροντα, ώστε να βάλει κανόνες, ούτε καν με όρους ελεύθερης αγοράς, και γι’ αυτό αρκείται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, που διαψεύδονται καθημερινά από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.
Η συναυλία Ειρήνης που έγινε με πολλούς και αξιόλογους καλλιτέχνες για να καταδικαστεί η ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε πάρα πολύ κόσμο.Δεν έλαβε χαρακτήρα αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας, επειδή το επιδίωξαν οι διοργανωτές ή επειδή πήγε να το καπελώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή η Κυβέρνηση επέλεξε να την στοχοποιήσει με τα πιο σαθρά επιχειρήματα που θα μπορούσε. Όχι μόνο γιατί η επιλογή της είναι να στέλνει όπλα σε εμπόλεμη ζώνη, αλλά κυρίως γιατί φοβάται τι θα γίνει αν ο κόσμος που και λόγω της πανδημίας έχει αδρανοποιηθεί, αρχίσει ξανά να βρίσκεται στους δρόμους και τις πλατείες να συζητά αυτά που τον απασχολούν και τελικά να αμφισβητεί τις αντικοινωνικές πολιτικές της.
Μπορείτε να δείτε τα σχετικά αποσπάσματα της εκπομπής στο σύνδεσμο:https://youtu.be/yIPLkVsiwuw

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.