Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σχολικός Αγιασμός στην Κοντοβάζαινα \ Eπίσκεψη Κουτσούλη

Σχολικός Αγιασμός στην Κοντοβάζαινα \ Eπίσκεψη Κουτσούλη

από Korinthiatv

Στον σχολικό αγιασμό στην Κοντοβάζαινα Αρκαδίας, παραβρέθηκε χθες Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πελοπόννησος, Αφετηρία Ζωής» Δημήτρης Κουτσούλης. Επόσης, παρών στην τέλεση του αγιασμού, ήταν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μετά το τέλος της περιοδείας ο κ. Κουτσούλης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα, το δημοτικό σχολείο Κοντοβάζαινας του δήμου Γορτυνίας στο νομό Αρκαδίας, το βορειοδυτικότερο σημείο της Αρκαδίας, στο οποίο θα φοιτήσουν φέτος, 12 παιδιά στο δημοτικό και 6 παιδιά στο νηπιαγωγείο. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ δίπλα σε μητέρες των οποίων είχα την χαρά να έχω φέρει στον κόσμο τα παιδιά τους, ως γυναικολόγος.  Διαπίστωσα για μια ακόμη φορά την αγωνία των ανθρώπων που αισθάνονται ακρίτες μέσα στην ίδια την Πελοπόννησο, εφόσον τα παιδιά τους για να πάνε αργότερα στο γυμνάσιο και εφόσον δεν κλείσουν και τα τελευταία δημοτικά σχολεία στο ορεινό όγκο της Αρκαδίας, θα χρειάζεται να διανύουν 45 και πλέον χιλιόμετρα από τις πεντέμισι το πρωί. Η πολιτεία ακόμα και ένας μαθητής να πηγαίνει σχολείο, οφείλει να φροντίσει να επανδρώσει το σχολείο αυτό, είτε είναι γυμνάσιο είτε είναι λύκειο. Από τη στιγμή που σπαταλούνται χιλιάδες ευρώ για άλλους σκοπούς, χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο, η παιδεία πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο.

 

Στη συνέχεια, επισκέφθηκα τα Τρόπαια, το αστυνομικό τμήμα, την τοπική έδρα του δήμου καθώς και καταστήματα όπου είχα συνομιλία με τους πολίτες για τα προβλήματά τους, όπου μεταξύ άλλων είναι η ανασφάλεια που προκύπτει από την υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, αλλά και την υπολειτουργία του κέντρου υγείας και την έλλειψη γιατρών. Στη συνέχεια, επισκέφθηκα τους οικισμούς Τουμπίτσι, Βούτσι, και Λαγκάδια, όπου είχαμε συνομιλία με τους πολίτες.»

 

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.