Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στα ΕΛΤΑ και στο Διαμετακομιστικό Κέντρο Κορίνθου ο Γιώργος Ψυχογιός

Στα ΕΛΤΑ και στο Διαμετακομιστικό Κέντρο Κορίνθου ο Γιώργος Ψυχογιός

Εκλογές 2023 με τον επαγγελματισμό και το κύρος του KorinthiaTV

από Korinthiatv
Αναφέρει ο Βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κος  Ψυχογιος:
Στα ΕΛΤΑ και στο Διαμετακομιστικό Κέντρο Κορίνθου, αρμόδιο για τους νομούς Κορινθίας και Αργολίδας, με Σπέτσες, και πρόσφατη προσθήκη την Ύδρα, βρεθήκαμε χθες και συζητήσαμε με τον διευθυντή Χρήστο Τασιά αλλά και υπαλλήλους.
Ο κοινωνικός ρόλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, -αλληλογραφία, εξόφληση λογαριασμών, παραλαβή συντάξεων, εργόσημα, τραπεζικές συναλλαγές-, υποβαθμίζεται σημαντικά από την αποψίλωση που έχουν υποστεί, φαινόμενο εμφανές και στην Κορινθία. Σήμερα, με μηνιαίες συμβάσεις και «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους εργάζονται οι 35 από τους συνολικά 54 υπαλλήλους, ενώ μόνιμοι είναι μόνο 19, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υπηρεσία: μέχρι να εκπαιδευτεί και να μάθει τη δουλειά ο καινούριος υπάλληλος, λήγει η σύμβασή του. Η προ διετίας εθελουσία ήταν πλήγμα, γιατί έφυγε προσωπικό που ήξερε. Έβαλαν πλάτη όλοι, λένε οι υπάλληλοι: ΕΛΤΑ σημαίνει υπευθυνότητα.
Το θέμα φέραμε επανειλημμένα στη Βουλή σε όλη τη διάρκεια της περασμένης τετραετίας με κάθε μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η υπολειτουργία κυρίως των ορεινών και ημιορεινών καταστημάτων έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους, με αποκορύφωμα την απογοητευτική εικόνα στα ΕΛΤΑ Γκούρας. Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ στήριξε τα Ταχυδρομεία, τόσο σε προσωπικό, όσο και μέσα και χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να είναι συνεπείς στην υποχρέωσή τους για καθολική υπηρεσία μέχρι και το τελευταίο χωριό. Στελέχωσε τα καταστήματα με προσωπικό, με προγράμματα από τον ΟΑΕΔ αλλά και με κοινωφελή εργασία.
Όμως, υπήρξε συγκεκριμένη στρατηγική από την κυβέρνηση της ΝΔ, απαξίωσης της υπηρεσίας που την «έφερε στα μέτρα» των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών και «διάνα» την περίοδο των λοκντάουν όταν τα ιδιωτικά κούριερ κατέλαβαν σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Δική μας στόχευση ως επόμενη κυβέρνηση είναι ένας ισχυρός δημόσιος πυλώνας στις κοινωφελείς υπηρεσίες, ενίσχυση του
θεσμικού τους ρόλου.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.