Αρχική σελίδα LIFE & STYLE \ MEDIA Στα Τρίκαλα Κορινθίας ο τελευταίος φετινός σταθμός του Peloponnese Food Stories [Video]

Στα Τρίκαλα Κορινθίας ο τελευταίος φετινός σταθμός του Peloponnese Food Stories [Video]

Διοργάνωση Περιφερεία Πελοποννήσου

από Korinthiatv

Στην ορεινή Κορινθία ολοκληρώνεται το φετινό γαστρονομικό ταξίδι που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από το 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, η δράση μεταφέρεται στα Τρίκαλα Κορινθίας όπου μεθαύριο Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα λάβουν χώρα η κατά γενική ομολογία επιτυχημένες εκδηλώσεις του ταξιδιού αυτού -που ξεκίνησε από την Αρεόπολη στη Λακωνία και συνεχίστηκε στην Κορώνη στη Μεσσηνία, στο Παράλιο Αστρος στην Αρκαδία και στο Τολό στην Αργολίδα.

Η γαστρονομική αυτή εμπειρία περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά.

Στόχος της είναι αφ’ ενός η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού, με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους και αφ’ ετέρου η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος, με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία.

Συγχρόνως, προωθείται η επιμόρφωση του κοινού, για την τοπική γαστρονομία, η εμπορική επικοινωνία, μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το Επιμελητήριο Κορινθίας, την Ενωση Ξενοδόχων Κορινθίας, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου LTO και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα της μεθαυριανής εκδήλωσης, όπως και τους συντελεστές της, μπορείτε να δείτε πιο κάτω:

Πρόγραμμα Peloponnese Food Stories

Για την πρωτοπυτη,αυτη,εκδηλωση,μιλησε στο KorinthiaTV.gr ο Αντιπεριφερειατ=ρχης Αναπτυξης και Ευρωπαικων προγραμματων Χαρης Βυτινιωτης!

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.