Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στυμφαλία \ Προκηρύχθηκε διαγωνισμός από την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του Ξενία Καστανιάς

Στυμφαλία \ Προκηρύχθηκε διαγωνισμός από την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του Ξενία Καστανιάς

από Korinthiatv

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ανακοινώνει την προκήρυξη της διενέργειας Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου ΞΕΝΙΑ Καστανιάς, στην Π.Ε. Κορινθίας.

Το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ απέχει 1,5 χλμ από το ορεινό χωριό της Καστανιάς το οποίο είναι χτισμένο στους πρόποδες του όρους Κυλλήνη (Ζήρεια), σε απόσταση 80 χιλιόμετρων από την Κόρινθο. Η Καστανιά είναι ένας γραφικός οικισμός που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με πέτρινα σπίτια και πανοραμική θέα στις γύρω βουνοπλαγιές.

Η περιοχή ενδείκνυται για σύντομες αποδράσεις λόγω της κοντινής της απόστασης από την Αθήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σε μικρή απόσταση βρίσκονται η φημισμένη Λίμνη Στυμφαλία και η Λίμνη Δόξα.Το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ έχει παραδοσιακή αρχιτεκτονική και είναι χτισμένο σε δασώδης πλαγιά προσφέροντας εντυπωσιακή θέα. Βρίσκεται σε οικόπεδο 8,6 στρεμμάτων και έχει συνολικό εμβαδόν 1.350 τ.μ. και δυναμικότητα 34 κλινών. Βρίσκεται σε πολύ καλή εξωτερική κατάσταση, καθώς έχει οικοδομηθεί από υλικά που ανθίστανται στο χρόνο, όπως πέτρα και πλάκες Καρύστου.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος δήλωσε χαρακτηριστικά:«Στο πλαίσιο του προγράμματος αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου μας για το 2023 με συνέπεια φέρνουμε σήμερα εις πέρας έναν ακόμη στόχο για ένα σημαντικό ακίνητο που επί χρόνια έμενε αναξιοποίητο.

Πιστεύουμε βάσιμα ότι μέσα από την επιτυχία του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα προσφέρουμε μία ουσιαστική λύση για την αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου, δημιουργώντας μία τουριστική υποδομή που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής».H διάρκεια της μίσθωσης είναι 40 έτη από την υπογραφή της Σύμβασης. Η τιμή εκκίνησης που αφορά το ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 20.000,00 € και το βήμα του διαγωνισμού στο 5%.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό, καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrealestate.gr και να εγγραφούν, ώστε να λάβουν σχετική πληροφόρηση για τη διαγωνιστική διαδικασία και να προμηθευτούν τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Διαγωνισμού.

Το θρυλικό «Ξενία»

Το ξενοδοχείο Ξενία Καστανιάς βρίσκεται στην Καστανιά Κορινθίας, λίγο πριν το «διάσελο» τον αυχένα δηλαδή, που ενώνει τον Ολίγυρτο με την Ζήρεια και το οροπέδιο του Φενεού με την κοιλάδα της Στυμφαλίας. Έχει παραδοσιακή αρχιτεκτονική, είναι χτισμένο σε εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και προσφέρει εντυπωσιακή θέα.

Χτίστηκε το 1966 σε σχέδια του Άρη Κωνσταντινίδη. Αρχικά ο ΕΟΤ είχε επιχορηγήσει την Ομοσπονδία Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδας για την ανέγερσή του σε οικόπεδο του δασαρχείου Κορινθίας, αλλά η ομοσπονδία δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει και το δώρισε στον ΕΟΤ, ο οποίος το αποπεράτωσε. Βρίσκεται σε οικόπεδο 8,6 στρεμμάτων, έχει εμβαδόν 1.350 τ.μ. και δυναμικότητα 34 κλινών.

Η κάτοψη του ξενοδοχείου ακολουθεί το ανάγλυφο του εδάφους δημιουργώντας επίπεδα με σκάλες και πλατώματα. Το Ξενία εκτίνετε σε ισόγειο και δύο ορόφους με τα δωμάτια να έχουν τοποθετηθεί στον πρώτο και δεύτερο όροφο και σε ένα κομμάτι του ισογείου στα δυτικά. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι η πέτρα, το ξύλο, το μέταλλο, και οι πλάκες Καρύστου. Οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ξύλινα με λεπτομέρειες από περσίδες και τζαμωτά. Ο αρχιτέκτονας επέλεξε να χρησιμοποιήσει υλικά όπως η πέτρα, το ξύλο, το μάρμαρο και οι πλάκες Καρύστου. Στα μπαλκόνια έχουν χρησιμοποιηθεί στο κιγκλίδωμα λεπτές μεταλλικές βέργες που συνδυάζονται με ξύλινες λεπτομέρειες.

Στην βορειοδυτική  πλευρά, που είναι και η πίσω πλευρά του ξενοδοχείου έχει χωροθετηθεί ο χώρος υποδοχής των πελατών, η είσοδος του εστιατορίου και οι βοηθητικοί χώροι. Μέσο του κεντρικού κλιμακοστασίου φτάνουμε στα δωμάτια των ορόφων τα οποία έχουν θέα στα νότια όπως και οι άλλοι κοινόχρηστοι χώροι. Τα δωμάτια που βρίσκονται στο ισόγειο έχουν πρόσβαση απευθείας στον κήπο μέσα στα έλατα και τη γενική βλάστηση. Ένα διαχωριστικό απομονώνει τον μικρό υπαίθριο χώρο κάθε δωματίου από το διπλανό του. Γενικά το ξενοδοχείο δεν διαθέτει μεγάλο περιβάλλοντα χώρο πέρα από τον χώρο της παιδικής χαράς που βρίσκεται στα δυτικά.

Το 1980 η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΤ αποφάσισε την επέκταση του ξενοδοχείου ώστε να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση. Ακολουθήθηκε η αρχική κεντρική ιδέα στις λιτές γραμμές και τη μορφολογία του κτιρίου και έτσι το Ξενία απέκτησε 34 δωμάτια με θέα, χώρους φαγητού ποτού και ξεκούρασης δίπλα στο τζάκι.

Το Ξενία Καστανιάς έκλεισε οριστικά  στις αρχές του 2012.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.