Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συμμετοχη Βουλευτη Νεας Δημοκρατιας Κωσταντινου Κολλια στο 2ο Συνεδριο για την εξαλειψη της βιας

Συμμετοχη Βουλευτη Νεας Δημοκρατιας Κωσταντινου Κολλια στο 2ο Συνεδριο για την εξαλειψη της βιας

Στη μνήμη της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου

από Korinthiatv

Στο 2ο Συνέδριο της εκστρατείας «Γίνε άνθρωπος», με τίτλο «Η εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας», που πραγματοποιήθηκε στο Βραχάτι Κορινθίας το Σάββατο 30 Απριλίου, συμμετείχε ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Το Συνέδριο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, που έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συντρόφου της στη Φολέγανδρο το περσινό καλοκαίρι, καθώς και όλων των γυναικών που το νήμα της ζωής τους κόπηκε τόσο βίαια, αναπάντεχα και άδικα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κόλλιας, μόλις το 2021 η χώρα μας μέτρησε 17 γυναικοκτονίες. Δολοφονίες γυναικών που συντάραξαν στο άκουσμά τους. Πρόκειται για την πιο ακραία μορφή έμφυλης και σεξουαλικής βίας, που διαπράττεται με κίνητρο την άσκηση κοινωνικού ελέγχου στα σώματα αλλά και τις επιλογές των γυναικών.

Οι γυναικοκτονίες, όπως σημείωσε ο Βουλευτής Κορινθίας, στηρίζονται σε βαθιά εμπεδωμένες και πεπερασμένες κοινωνικές αντιλήψεις και έμφυλα στερεότυπα, σύμφωνα με τα οποία  οι γυναίκες είναι δήθεν κατώτερες, υποτελείς στην ανδρική εξουσία, και δυνητικά μπορούν να «τιμωρηθούν», να «ελεγχθούν» και να «σωφρονιστούν» μέσω της έμφυλης βίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Κόλλιας έκανε αναφορά στον νέο Ποινικό Κώδικα (Ν. 4855/2021), ο οποίος επέφερε σαρωτικές αλλαγές στις ποινές που προβλέπονται πλέον για τόσο σοβαρά εγκλήματα. Στόχος, όπως σημείωσε, είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η αποκατάσταση του κοινού περι δικαίου αισθήματος των πολιτών.  Επιπλέον, ο ίδιος αναφέρθηκε στην αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει τον πραγματικό χρόνο έκτισης των ποινών εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων, καθώς και τις υπό όρους απολύσεις.

Σχετικά, μάλιστα, με την νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε σε βάρος της φαρμακοποιού στην Καβάλα, ο κ. Κόλλιας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε τέτοια αντίστοιχη περίπτωση, η τιμωρία των δραστών θα είναι παραδειγματική, εφόσον σύμφωνα με τον νέο νόμο η μόνη ποινή που επιβάλλεται είναι η ισόβια κάθειρξη.  Στόχος είναι η αποτροπή των πολιτών από τη διάπραξη τέτοιας απαξίας εγκλημάτων.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό μου, ο κ. Κόλλιας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Βέλου-Βόχας, στην «Ανέλιξη» αλλά και στο Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν ένα τέτοιο συνέδριο, ενώ τόνισε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτο καθήκον όλων μας να μην γυρίζουμε την πλάτη, να μην συγκαλύπτουμε, να μην ανεχόμαστε και να μην σιωπούμε απέναντι σε κάθε τέτοιο περιστατικό.

 

 

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.