Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνάντηση Νίκου Ταγαρά με Γιώργο Γεωργαντά για αγροτικό πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα

Συνάντηση Νίκου Ταγαρά με Γιώργο Γεωργαντά για αγροτικό πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα

Στηριξη της κυβερνησης στον αγροτικο κοσμο

από Korinthiatv

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά είχε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η μείωση του κόστους παραγωγής στον αγροτικό τομέα, για το πετρέλαιο, το ρεύμα και το κόστος των λιπασμάτων.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση τέθηκε επί τάπητος η δέσμη μέτρων στήριξης των αγροτών, όπως η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, η μείωση στον φορολογικό συντελεστή των λιπασμάτων από το 13% στο 6% και η περαιτέρω διευκόλυνση των αγροτών στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ελαφρύνσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ταυτόχρονα, γίνονται διαρκείς διαβουλεύσεις  με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δυνατότητα και νέων μέτρων στήριξης της αγροτικής παραγωγής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (Σ.Π.Ε.Λ), Δημήτρης Ρουσσέας και το μέλος του Συνδέσμου, Νίκος Κουτσούγερας.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.