Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνέδριο ΝΔ: Ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα στο βήμα – Τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο βουλευτή

Συνέδριο ΝΔ: Ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα στο βήμα – Τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο βουλευτή

Έιναι υποδιοικητής της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης στην Υπηρεσία Ασύλου

από Korinthiatv

Στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ανέβηκε ο Σπύρος Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα, που κατάγεται από το Μπουρουντί, και είναι μέλος της γαλάζιας παράταξης.

Ο ίδιος είχε σπουδάσει στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1990 αρχικά στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στη συνέχεια στη Νομική όπου είχε ενεργή δράση στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και στην ΟΝΝΕΔ.

Αργότερα επέστρεψε στο Μπουρουντί όπου και φυλακίστηκε από το καθεστώς, καθώς όπως είπε στην τοποθέτησή του αγωνιζόταν για τις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Με τη βοήθεια των ελληνικών αρχών και προσωπικά τότε του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά αποφυλακίστηκε και από το 2016 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα.

Ο πρώτος σε ψήφους συνέδρους στη Β Πειραιά
«Θέλω να εκφράσω από τα βάθη της γαλανόλευκης ψυχής μου ένα ευχαριστώ για την ίδια την ελευθερία μου», είπε στην αρχή της τοποθέτησής του και πρόσθεσε: «Βρέθηκα να ξανανοίγω τα φτερά μου, και να γεννιέμαι ξανά στην Ελλάδα της ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

«Σήμερα έχω την τιμή να στέκομαι μπροστά σας ως ο πρώτος σύνεδρος σε ψήφους στη Β Πειραιά αλλά και ως υποδιοικητής της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης στην Υπηρεσία Ασύλου».

Ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νότη Μηταράκη, υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης γύρω από το προσφυγικό – μεταναστευτικό και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το «μοντέλο των ανοιχτών συνόρων που ακολούθησε όταν ήταν στην κυβέρνηση», αλλά και για το ότι «δυσφήμισε τη χώρα στο εξωτερικό με τις εικόνες από τη Μόρια και τα νησιά».

Δημοσιεύματα προ λίγων μηνών ανέφεραν ότι ο κ. Χαγκαμπιμάνα, ενδέχεται να είναι ο πρώτος μαύρος βουλευτής στην Ελλάδα, καθώς η ΝΔ σκέφτεται να τον εντάξει στα ψηφοδέλτιά της.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.