Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την 3η Νοεμβρίου η Εκκλησία γιόρτασε την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Την 3η Νοεμβρίου η Εκκλησία γιόρτασε την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Η Ιστορική ομώνυμος Ι. Μονή του Φενεού,τέλεσε την Β΄ Πανήγυρη της

από Korinthiatv

Η Β’ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΕΝΕΟΥ  ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

Την 3η Νοεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και κατ’ αυτή την ημέρα η Ιστορική ομώνυμος Ι. Μονή του Φενεού, τελεί την Β΄ Πανήγυρη της.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 2 Νοεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε από τους πατέρες της Ι. Μονής ο πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την επομένη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους πατέρες της Ι. Μονής, τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών που κι εφέτος κατέκλυσε την Ι. Μονή για να τιμήσει τον εορτάζοντα Άγιο.

Τον Θείο λόγο, προτροπή του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, κήρυξε ο πρώην Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης, ο οποίος ομίλησε για τον Άγιο Γεώργιο και τα χαρακτηριστικά του καλού στρατιώτη, που τον χαρακτήριζαν και που δεν είναι άλλα από την αφιέρωσή Του στην Πατρίδα και την υπακοή Του στους ανωτέρους και στους λόγους του Ευαγγελίου. Κατ’ αναλογία κι εμείς, ως πιστοί Χριστιανοί, οφείλουμε να υπακούμε στις εντολές του Αρχιστρατήγου της Πίστεώς μας Ιησού Χριστού για ν’ αξιωθούμε της Ουρανίου Βασιλείας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην απόλυση της Θ. Λειτουργίας αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καθηγητή για τους διδακτικούς του λόγους, αναφέρθηκε σύντομα στον Ιώβ, τον οποίο ονομάζουμε πολύαθλο, καθώς στην Εκκλησία μας υπάρχουν «αθλητές», οι οποίοι αγωνίζονται με πίστη στον Θεό, ξεπερνούν βάσανα, δοκιμασίες και θλίψεις, δοξάζοντας τ’ Όνομα Του «Εἴη τὸ ὄνομα Κυρίου εὐλογημένον ἀπὸ τοῦ νῦν, καὶ ἕως τοῦ αἰῶνος». Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στον βίο του Αθληφόρου Αγίου Γεωργίου, στην ανακομιδή των Ι. Λειψάνων του και στην μετακομιδή Του στην πόλη της Παλαιστίνης Λύδδα κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αγάπη που τρέφουν οι Μουσουλμάνοι για τον Άγιο Γεώργιο τόσο στην Λύδδα όσο και στην Κωνσταντινούπολη. Εμείς, ως Χριστιανοί, οφείλουμε να δοξάζουμε τον Θεό, «Ἐν ἑνὶ στόματι καὶ μιᾷ καρδίᾳ» γιατί μας έδωσε λαμπρά παραδείγματα να μιμούμεθα στην ζωή μας, όπως τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο!

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην επίσκεψη μαθητών και μαθητριών, εκ του Α΄ Γυμνασίου Κορίνθου, στην Ι. Μονή, όπου ξεναγήθηκαν στους ιστορικούς της χώρους συμπεριλαμβανομένου και του χώρου του Κρυφού Σχολείου, που διατηρούσε η Ι. Μονή κατά την διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας, για τον οποίο και επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.