Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την κεντρική προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε χθες Παρασκευή στο Θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου, ο νέος υποψήφιος με τη Ν.Δ.στην Κορινθία, Γιώργος Φερετζάνης

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε χθες Παρασκευή στο Θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου, ο νέος υποψήφιος με τη Ν.Δ.στην Κορινθία, Γιώργος Φερετζάνης

Βουλευτικές Εκλογές 2023

από Korinthiatv

 

Τον Γιώργο Φερετζάνη προλόγισαν η ομότιμη καθηγήτρια στη Νομική σχολή Αθηνών, κ. Γλυκερία Σιούτη, παρουσία του επίσης Καθηγητή της ίδιας σχολής, κ. Σπύρου Φλογαΐτη και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας με ιδιαίτερα λόγια τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό.

Τον κ. Φερετζάνη παρουσίασε επίσης η καλή του φίλη, κ. Βάσια Μπάκουλη, η οποία ανέβηκε στη σκηνή και κατάφερε να τη γεμίσει με την παρουσία της. Αφού περιέγραψε τη σημαντική σχέση ζωής που έχει με το Γιώργο Φερετζάνη και θυμήθηκε μερικές μόνο από τις όμορφες στιγμές που έχουν μοιραστεί, τον κάλεσε στη σκηνή προκειμένου να ξεκινήσει η πολιτική του ομιλία.

Ο Γιώργος Φερετζάνης ξεκινώντας την ομιλία του είπε : “ Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά. Σε αυτόν τον σύντομο χρόνο που μας δόθηκε, εισέπραξα αμέριστη συμπάθεια και στήριξη ως ο νέος υποψήφιος του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.”

Μίλησε επίσης, για την συνεργασία του με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, όπως επίσης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, οι οποίοι έστειλαν το μήνυμα στήριξής τους.

Ο υποψήφιος Βουλευτής αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Κορινθίας, τη λειψυδρία, τονίζοντας ότι το ζήτημα της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων του νομού πρέπει να τύχει άμεσης διαχείρισης σε κεντρικό επίπεδο και την ανάγκη οι δήμοι να δρομολογήσουν άμεσα την εκπόνηση μελετών για μικρότερα αρδευτικά έργα, φράγματα και λιμνοδεξαμενές.

Το ενδιαφέρον του κόσμου προκάλεσε η καινοτόμος ιδέα του Γιώργου Φερετζάνη, σχετικά με τη δημιουργία ενός ελκυστικού αφηγήματος για την Κόρινθο, πάνω στο οποίο θα μπορούσε να στηριχθεί η τουριστική της ανάπτυξη : “Από τη μία η Αρχαία Κόρινθος, που η φήμη της είχε φτάσει στα πέρατα του αρχαίου κόσμου για τον πλούτο  και την ευημερία της, για τους ναούς και τα ιερά της, για τις πάνω από χίλιες πανέμορφες ιέρειες της Αφροδίτης που υπηρετούσαν στους πολυάριθμους ναούς της, μέσα στην ίδια την πόλη αλλά κυρίως στην ακρόπολη της, τον επιβλητικό Ακροκόρινθο. Η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, η πολιούχος των αρχαίων μας χρόνων.

Από την άλλη, ο Απόστολος Παύλος, η πιο επιδραστική προσωπικότητα του χριστιανισμού, ο σύγχρονος πολιούχος μας, ο οποίος διακήρυξε τον πασίγνωστο παγκοσμίως ύμνο της αγάπης. Θα μπορούσαμε λοιπόν να κάνουμε δύο μεγάλες εκδηλώσεις κάθε χρόνο.  Από τη μία, περί τα τέλη Μαΐου ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, με θέμα την ομορφιά και τον έρωτα, εμπνευσμένο από τη θεά Αφροδίτη. Από την άλλη, ένα μεγάλο θρησκευτικό γεγονός, όταν γιορτάζουμε τον πολιούχο μας, προϊόν συνεργασίας του Δήμου και της Μητρόπολης. Η ίδια η πόλη θα μπορούσε στο πλαίσιο αυτό να διχοτομηθεί εικαστικά και να γίνει αξιοθέατο.”

Ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Κορινθίας ανέφερε, επίσης, την αναγκαιότητα να εξεταστεί από όλους τους Δήμους του νομού μας η προοπτική να καταστούν προσβάσιμοι, ικανοποιώντας ως πρωτοπόροι τις ανάγκες του αναπηρικού κινήματος.

Στάθηκε επίσης στα οφέλη του αγροτουρισμού που μπορεί να εκμεταλλευτεί η Κορινθία, κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες επισκεψιμότητας 12 μήνες τον χρόνο στην Κορινθία.

Ολοκληρώνοντας μέσα σε χειροκροτήματα την ομιλία του, κάλεσε τον κόσμο να τον τιμήσει με την ψήφο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, η Νομική ομάδα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, η διευθύντρια του γραφείου του, κ. Γκολφινοπούλου Παναγιώτα, όπως επίσης και ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Βασίλης Νανόπουλος.

 

 

 

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.