Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τις πυρόπληκτες περιοχές του Δ. Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Τις πυρόπληκτες περιοχές του Δ. Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

από Korinthiatv

Τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στην Κορινθία, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου, ενώ στη συνέχεια στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, ενημερώθηκε για την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την πυρκαγιά και τα προβλήματα που προκλήθηκαν.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι άμεσα θα συγκροτηθούν από την Περιφέρεια οι αρμόδιες επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών και των καταστροφών σε δημόσιες υποδομές και σε επιχειρήσεις στην πυρόπληκτη περιοχή.

Η εκτίμηση που εκφράζεται για τις επιπτώσεις της πρόσφατης αυτής πυρκαγιές αναφέρει περί τα 14.800 στρέμματα καμένα, από τα οποία 8.000 είναι δασικά και χορτολιβαδικά και τα υπόλοιπα αγροτικά, ενώ γίνεται λόγος για ζημιές σε περίπου 40 δευτερεύουσες κατοικίες, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε δεν υπήρξε κάποιος κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις της Motor Oil.

Οπως δήλωσε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια συνέδραμε με υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής -προς την οποία εξέφρασε ευχαριστίες για τον αγώνα που έδωσε-, ενώ παράλληλα κινητοποίησε και εξακολουθεί να έχει εν εγρηγόρσει το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής της Προστασίας.

Από την πλευρά του Πυροσβεστικού Σώματος γνωστοποιήθηκε, αργά το απόγευμα χθες, ότι στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, επιχειρούσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Νωρίτερα, εν όψει και των δύσκολων καιρικών συνθηκών που αναμένονται για το επόμενο χρονικό διάστημα και την αυξημένη επικινδυνότητα σε όλη την Περιφέρεια, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών -με τη συμμετοχή και του περιφερειακού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας-, όπου δόθηκαν οδηγίες για τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν, αλλά και για την ετοιμότητα όλου του μηχανισμού της Περιφέρειας.

Οπως τονίστηκε, η Περιφέρεια έχει αρμοδιότητα ως προς την πρόληψη καταστάσεων μέσα από ενέργειες όπως οι καθαρισμοί πρανών στους δρόμους, ενώ επισημάνθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση από την Περιφέρεια συνολικά 63 νέων υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας, οι οποίες είναι ήδη πλήρως λειτουργικές και έχουν προστεθεί στο δίκτυο των ήδη υφιστάμενων δεξαμενών.

Οσον αφορά στις αρμοδιότητες μετά τις πυρκαγιές, ξεκαθαρίστηκε ότι η Περιφέρεια είναι αρμόδια για την καταγραφή των ζημιών και των καταστροφών σε δημόσιες υποδομές και σε επιχειρήσεις.

ΔΗΛΩΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ

Για την καλύτερη και λειτουργικότερη εξυπηρέτηση των πληγέντων από την πυρκαγιά
που εκδηλώθηκε στις 17/07/2021 σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή
του οικισμού ΕΙΡΗΝΗ Δ.Κ. Λουτρακίου Περαχώρας
/
Δ.Ε. Λουτρακίου-Περαχώρας του Δήμου Λουτρακίου–Περαχώρας–Αγίων Θεοδώρων
και επλήγησαν οι περιοχές:

α) Δ.Κ. Λουτρακίου – Περαχώρας της Δ.Ε. Λουτρακίου-Περαχώρας,

β) Δ.Κ. Ισθμίας της Δ.Ε. Λουτρακίου-Περαχώρας και

γ) Δ.Κ. Αγίων Θεοδώρων της Δ.Ε. Αγίων Θεοδώρων,

η Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ενημερώνει ότι:

οι ενδιαφερόμενοι, που υπέστησαν ζημιά, μπορούν να προσέρχονται καθημερινά
από 9:30π.μ. – 13:30μ.μ., για να παραλαμβάνουν και να συμπληρώνουν
την αίτηση διενέργειας αυτοψίας στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας
(Κροκιδά 2, Κόρινθος, Τ.Κ.: 20131). Απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2741360  -702, -704, -725, -727
(Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας)

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.