Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το φράγμα του Ασωπού και η ανυδρία στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου\Αποκλειστικά Video

Το φράγμα του Ασωπού και η ανυδρία στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου\Αποκλειστικά Video

Το φράγμα που έχει φθάσει στο 90% της κατασκεύης του βρίσκεται στα διοικητικά σύνορα των Δήμων Σικυωνίων & Βέλου-Βόχας

από Korinthiatv

ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΥΔΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΔΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΟΣΑΚ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ!ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ,Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΧΑΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΟΣ,Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΥ ΑΣΣΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΙΚΥΩΝΑΣ!

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ KORINTHIATV.GR ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ!ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΗΤΑΝ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΣΚΑΝΤΖΟΥ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΑΤΟΥΛΗ.

Με συντριπτική πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου υιοθέτησε την πρόταση του Γιώργου Δέδε και της παράταξης “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο” για το θέμα που αφορά στο Φράγμα του Ασωπού και στην έλλειψη νερού στην πεδινή Κορινθία. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ακολουθεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αξιολογώντας ως εξαιρετικά κρίσιμη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Π.Ε. Κορινθίας στους διαθέσιμους για άρδευση υδάτινους πόρους με προφανή κίνδυνο την απώλεια της καλλιεργητικής περιόδου:

  1. Απαιτεί από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την άμεση επανεκκίνηση της κατασκευής του Φράγματος του Ασωπού με επιταχυνόμενο ρυθμό εργασιών, την επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων και τη δημοσιοποίηση δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση του έργου.

Για το σκοπό αυτό, ζητάμε εντός 15 ημερών συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους της Περιφερειακής ηγεσίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου, των Δημάρχων της περιοχής, εκπροσώπους των αγροτών και των εργαζομένων στο Φράγμα του Ασωπού.

  1. Ζητά να προωθηθεί επείγουσα χρηματοδότηση, από την Περιφέρεια, έργου ολιστικής αποκατάστασης και καθαρισμού της κεντρικής αρδευτικής διώρυγας του ΑΟΣΑΚ, σε συνδυασμό με τον καθαρισμό των χειμάρρων και ρεμάτων σε όλο το μήκος της διαδρομής της. Το έργο θα εκτελεστεί σε συνεργασία με τους παραγωγούς και τους φορείς τους.
  1. Αξιολογεί τη συντήρηση και την αποκατάσταση των κατασκευασμένων μικρών φραγμάτων, την κατασκευή νέων και τα συνοδά έργα των δικτύων και των δεξαμενών τους ως κατεπείγουσα προτεραιότητα.
  1. Ζητά να προωθηθεί η στενή και συστηματική συνεργασία με τους Δήμους που αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα σήμερα (Δήμος Κορινθίων, Δήμος Βέλου – Βόχας) για τη συνδυασμένη χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους έργων διαχείρισης νερού ζωτικής σημασίας. Η κατασκευή και η επέκταση των δικτύων άρδευσης του Βιολογικού καθαρισμού τριτοβάθμιας επεξεργασίας του Δήμου Κορινθίων στις περιοχές Κορίνθου, Εξαμιλίων, Αρχαίας Κορίνθου και τη Δημοτική Ενότητα Άσσου – Λεχαίου και η προώθηση των γεωτρήσεων, σύμφωνα με τις πρόσφατες μελέτες του ΙΓΜΕ και των συνοδών τους έργων (δίκτυα, δεξαμενές) του Δήμου Βέλου – Βόχας αποτελούν ενδεικτικά έργα επείγοντος χαρακτήρα.
  1. Διεκδικεί την άμεση εκκίνηση των αντιπλημμυρικών έργων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, τα οποία ενώ είναι πλέον μελετητικά ώριμα, έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, καθυστερούν αδικαιολόγητα. Από την Κόρινθο μέχρι τα όρια του νομού, τα έργα αυτά με τη διευθέτηση χειμάρρων και ρεμάτων μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα έργα αποθήκευσης και παροχής νερού που θα βοηθήσουν καθοριστικά στην αύξηση των διαθέσιμων για άρδευση υδάτινων πόρων.
  1. Καλεί την Περιφερειακή ηγεσία σε συνεργασία με το Δ.Σ. του ΑΟΣΑΚ, να πατάξουν τις απαράδεκτες πρακτικές της υδροκλοπής και της κερδοσκοπικής εμπορίας του νερού, ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.
  1. Προωθεί τη δημιουργία Δημόσιου Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων στην Π.Ε. Κορινθίας για την οριστική κατάργηση του απαρχαιωμένου πλέον ΑΟΣΑΚ.
  1. Περιφρουρεί σθεναρά το Δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων εναντίον κάθε λογικής ιδιωτικοποίησης και ΣΔΙΤ.

*Να τονιστεί ότι πρόκειται για την πρόταση Δεδε!.. Από την παράταξη Νίκα λευκό ψήφισαν η Αθ.Κόρκα και ο Χάρης Βυτινιώτης.Ο Αν.Γκιολής και ο Γιώργος Οικονόμου ψήφισαν κατά!..Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.