Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το οδοιπορικο της εικονας της Παναγιας της Φανερωμενης στο Χιλιομοδι με χιλιαδες πιστους

Το οδοιπορικο της εικονας της Παναγιας της Φανερωμενης στο Χιλιομοδι με χιλιαδες πιστους

Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου

από Korinthiatv

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ» ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ Ι. ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ.

Πανηγυρικά και με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022, το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», δηλαδή η, κατά την παλαιά παράδοση, λιτάνευση της θαυματουργού Ι. Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Ι. Μονή στο Χιλιομόδι Κορινθίας.
Της Ι. Λιτανεύσεως προηγήθηκε η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον χώρο του «παλαιομονάστηρου», χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συγχοροσταντούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αχίλλειος Τσούτσουρας, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης αναφερόμενος στο Θεομητορικό Πρόσωπο της Παναγίας μας μέσα απ’ τους λόγους του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά επισημαίνοντας ότι η Παναγία είναι η Μητέρα της Ζωής και παντός Άγιου κορυφή και τελείωση. Αφού σκοπός κάθε αγιασμένης ψυχής είναι να ομοιάσει στην Παναγία μας, ο Άγιος Γρηγόριος βλέποντας την Ι. Εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου επικεντρώνεται στον Κύριο Ιησού Χριστό, ο Οποίος παρέλαβε την ψυχή της Παναγίας μας και εύχεται για κάθε Χριστιανό, που αγωνίζεται κατά της φθοράς και της αμαρτίας, η Παναγία να μεσιτεύσει, ώστε την ψυχή του να την παραλάβει ο Ίδιος ο Κύριος κατά το «Δικαίων ψυχαί εν χειρί Θεού» (Σοφ. Σολ. Γ΄, 1).
Ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αχίλλειο, για το κήρυγμά του και την χαρά του για την παρουσία των Ιερέων από την Ι. Μητρόπολή μας και από άλλες Ι. Μητροπόλεις, των Μοναχών από τα Μοναστήρια της περιοχής, του Υφυπουργού κ. Νικολάου Ταγαρά, του Βουλευτού κ. Κωνσταντίνου Κόλλια, του Περιφερειάρχου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, συνοδευομένου από αρκετούς Περιφερειακούς Συμβούλους, της Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Μαρίας-Ελένης Σούκουλη, των Δημοτικών Συμβούλων και όλων των συμμετεχόντων Πιστών.
Μετά το πέρας του Οδοιπορικού και στην «πανηγυρίστρα» της Ι. Μονής ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν για την επιτυχή έκβαση αυτής της παραδόσεως, ιδιαιτέρως το ΚΤΕΛ Κορινθίας και τους λεωφορειούχους, οι οποίοι δωρεάν μεταφέρουν τους πιστούς από το νέο προς το παλαιό Μοναστήρι, αλλά και τις Αρχές του Τόπου, τον φιλόχριστο Στρατό, την Αστυνομία και την Τροχαία, την Πυροσβεστική και τους Εθελοντές Πυροσβέστες, την Φιλαρμονική και την χορωδία. Ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέφρασε γιατί στο Οδοιπορικό πρωτοστάτησαν οι Άρχοντές του τόπου, καθώς σε δύσκολους καιρούς δείχνουν στον Λαό το καλό παράδειγμα και εμφανιζόμαστε προς πάσα κατεύθυνση ενωμένοι, ατάραχοι, δυνατοί και όντος Χριστιανοί, που δεν φοβόμαστε τίποτε, καθώς «Εἰ ὁ Θεὸς μεθ’ ἡμῶν οὐδεὶς καθ’ ἡμῶν»!

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.