Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γίωργος Ψυχογιος\Αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γίωργος Ψυχογιος\Αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες

Να επανεξετάσουν την υπόθεσή του ασύλου του Padou Bendo Mayuma

από Korinthiatv

Από το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιού αναφέρεται: «Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Ψυχογιού, και τις υπογραφές 29 ακόμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατατέθηκε ως Αναφορά, προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κορινθίας «Αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες» με την οποία καλούν τις αρμόδιες αρχές να επανεξετάσουν την υπόθεσή του ασύλου του Padou Bendo Mayuma με μια ματιά που θα αναγνωρίζει το γεγονός ότι ζήτησε διεθνή προστασία ως ασυνόδευτος ανήλικος και παραμένει χωρίς οικογένεια, αλλά και την σημαντική πρόοδο στην ένταξή του στην κορινθιακή κοινωνία.

Η περίπτωση του Padou δεν είναι η μοναδική και σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει την ανάγκη συνολικής λύσης στο θέμα και καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να επαναφέρει τις διατάξεις για την παραπομπή χορήγησης αδείας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

Επειδή αυτή αποτελεί, καταρχήν, την πλέον γνωστή μορφή της «συμπληρωματικής προστασίας», βάσει υποχρεώσεις διεθνών Συμβάσεων, που αφορούν, κυρίως, την τήρηση της αρχής μη επαναπροώθησης (non refoulement) και τη λήψη υπόψη παραμέτρων, όπως είναι το βέλτιστο συμφέρον παιδιού, η προστασία οικογενειακής ζωής, η ανάπτυξη ισχυρών κοινωνικών δεσμών με την χώρα, η πρόληψη κακοποιητικής μεταχείρισης και η κατάσταση της υγείας.

Εξάλλου, με ευκαιρία την περίπτωση ενός άλλου νέου παιδιού του Saidu με πρώτο τον Πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, είχαμε καταθέσει τροπολογία τον περασμένο Μάιο για την επαναφορά των διατάξεων για τους ανθρωπιστικούς λόγους, που δίνουν δικαίωμα παραμονής στη χώρα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ζητάμε και από την Κυβέρνηση να πάρει θέση και να σταματήσει την υποκριτική ευαισθησία και τις πολιτικής αποκλεισμού των παιδιών. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε παιδιά που αναγκάστηκαν να αφήσουν τις εστίες τους και έχουν αγωνιστεί για να ενταχθούν στην κοινωνία και να μην είναι αόρατοι. Παλεύουμε για την κοινωνική συνοχή και για το κράτος δικαίου και, όπως γράφει και η επιστολή, «για ένα κόσμο που χωράει πολλούς κόσμους».

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.