Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεκινά ανακύκλωση στα τηγανέλαια από το Δήμο Κορινθίων

Ξεκινά ανακύκλωση στα τηγανέλαια από το Δήμο Κορινθίων

Τοποθετούνται άμεσα κάδοι στην πόλη ενώ ξεκινά και καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών

από Korinthiatv
Έ?? ??ό?? ?ή?? ???? ???έ? ??ς ????ύ?????ς, στην ενίσχυση και αποτελεσματικότητα της, κάνει ο δήμος Κορινθίων με την υπογραφή της σύμβασης για την διαχείριση των τηγανέλαιων από το δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο. Εκπρόσωποι της εταιρίας Fargeco Hellas ΕΠΕ βρέθηκαν στο δημαρχείο Κορίνθου για την υπογραφή της σύμβασης. Προηγήθηκε αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο συλλογής και απόθεσης, για τα πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και τα δίκτυα της πόλης αφού έως σήμερα οι ποσότητες αυτές κατέληγαν από το νεροχύτη κάθε σπιτιού στα αποχετευτικά αλλά και για τις αποτελέσματα της διαδικασίας σε δήμους όπως ο Άλιμος, η Παλλήνη και το Χαιδάρι.
«?ί????? έ????? ???? ???ή ?????ί???? ό??? ??? ?????ή??? ??? ?ή?? ??????ί??. Με την υπογραφή της σύμβασης για να τηγανέλαια κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα. Σας υπενθυμίζω πως ξεκινήσαμε πριν από 2 χρόνια την ανακύκλωση υποδημάτων και ενδυμάτων καταγράφοντας υψηλά ποσοστά (πλέον των 50 τόνων κατ έτος), ενώ πριν από λίγες ημέρες ο δήμος μας εντάχθηκε στην ολοκληρωμένη διαχείριση μεταφέροντας τα απορρίμματά του στο εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ.
?? ???ί??ς ????????ί?????? ????????ύ????ς ??ς ?έ???? ?? ???????ώ???? αρκεί εμείς να τους δείξουμε τον τρόπο και βεβαίως να τους παρέχουμε τις υποδομές. Ως δημοτική αρχή αυτό κάνουμε από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσουμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος αμέσως μετά την υπογραφή.
Στις επόμενες εβδομάδες η εταιρία θα τοποθετήσει σε σημεία που θα ανακοινωθούν σύντομα, 6 ??????ύς, ?????????ύς, ????????ί?????ς ??? ?????????ύς ?ά???ς, κατάλληλους για την προσωρινή αποθήκευση – συλλογή και μεταφορά των τηγανέλαιων, διαστάσεων 0,6μ χ 0,6μ χ 1.8μ. Η τοποθέτηση των κάδων, η συλλογή του υλικού το οποίο θα τοποθετείται στους κάδους μέσα σε κλειστά μπουκάλια, η καθαριότητα των κάδων και η μεταφορά προς παραγωγή βιοντίζελ των υλικών αποτελούν υποχρέωση της εταιρίας. Επιπλέον ? ?????ί? ???????ά??? ?? έ????? ??????????ό ????ό καθώς και τις δράσεις ενημέρωσης των πολιτών σε σχολεία, πλατείες, λαϊκές αγορές κτλ.
???ίς ???έ?? ?ό???ς, και αυτό πρέπει να σημειωθεί, ο δήμος Κορινθίων θα απολάβει όλα τα οφέλη της ανακύκλωσης των συγκεκριμένων υλικών και ειδικότερα:
• Μείωση προβλημάτων στις αποχετεύσεις
• Μείωση πόρων που ο δήμος ξοδεύει προκειμένου οι βιολογικοί καθαρισμοί να επεξεργάζονται τα συγκεκριμένα υλικά
• Μείωση αρνητικών επιπτώσεων από τα λάδια, καθώς αυτά δημιουργούν βρομιές, οσμές και κίνδυνο για πυρκαγιές στους κάδους και στην χωματερή.
• Απαλείφεται το φαινόμενο τα λάδια να καταλήγουν μέσω του υδροφόρου ορίζοντα στα ποτάμια και την θάλασσα, ρυπαίνοντας και επηρεάζοντας το οικοσύστημα.
• Περιορίζεται το φαινόμενο όπου το έδαφος που εμποτίζεται με λάδια καθίσταται ανενεργό για πολύ καιρό (επειδή η βιοαποικοδόμηση του καμένου λαδιού είναι πολύ αργή).
? ?ή??ς ??????ί?? ?? ??? ????ύ????? ??? ?????έ?????:
• Συμβάλει στην πράσινη ανάπτυξη και στους στόχους για την κλιματική αλλαγή.
• Προστατεύσει το περιβάλλον.
• Μειώσει την ποσότητα των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΑΔΑ.
• Εξοικονομήσει φυσικούς πόρους.
• Δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης τηγανέλαιων «τρέχει» με την εποπτεία του Μηχανικού περιβάλλοντος και ειδικού συμβούλου του Δημάρχου Κορινθίων Ανδρέα Πανούση ο οποίος έδωσε το παρόν στην υπογραφή της σύμβασης.

Related Posts