Αρχική σελίδα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ \ ΙΣΤΟΡΙΑ Η γραπτή δήλωση του Κώστα Κόλλια για τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ρυτοϊτών Αγωνιστών της Επανάστασης του 1821,στην Παναγία στο Ρητό

Η γραπτή δήλωση του Κώστα Κόλλια για τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ρυτοϊτών Αγωνιστών της Επανάστασης του 1821,στην Παναγία στο Ρητό

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο κοντά στα Αθίκια του Δ.Κορινθίων

από Korinthiatv

 

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε Τελετή Αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Ρυτοϊτών Αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, στην Παναγία στο Ρητό, στα Αθίκια. Η εκδήλωση αποτέλεσε φόρο τιμής στους ήρωες που θυσιάστηκαν με αυταπάρνηση και σθένος για την ανεξαρτησία του Ελληνικού Έθνους από τον Τουρκικό Ζυγό.

Ιδιαίτερο ζήλο για την ανέγερση του Μνημείου είχε επιδείξει ο Σύλλογος Αρχείο Ρητού-Αθικίων «Η Μνημοσύνη».

Την Τελετή Αποκαλυπτηρίων του Μνημείου διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς , ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας , οι Αντιπεριφερειάρχες, Αθηνά Κόρκα και Αναστάσιος Γκιολής και ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Σε σχετική με το θέμα δήλωσή του, ο Βουλευτής, Κ. Κόλλιας, ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα, στην εκδήλωση της Τελετής Αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Ρυτοϊτών Αγωνιστών 1821,στο παλαιό Ρητό, τιμήσαμε τους τοπικούς μας ήρωες για την σπουδαία συμβολή τους στον αγώνα για την Απελευθέρωση της Πατρίδας. Αισθανθήκαμε ρίγος και ιδιαίτερη συγκίνηση τη στιγμή που τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Ρυτοϊτών Αγωνιστών του 1821 και στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Συγχαίρω θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και προσωπικά τον κ. Παναγιώτη Νίκα, για την εξαιρετική διοργάνωση και την καθοριστική απόφασή του να ανεγερθεί ένα τόσο εμβληματικό μνημείο, ως φόρος τιμής στην αυτοθυσία των προγόνων μας και την σπουδαία παρακαταθήκη που μας άφησαν για αδιάσπαστη ενότητα, σύμπνοια, συλλογική συστράτευση και εθνική ομοψυχία. Το απαράμιλλο αγωνιστικό τους πνεύμα, η αγάπη τους για την ελευθερία και το έθνος αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλες τις επόμενες γενιές.

Αισθάνομαι υπερήφανος για την καταγωγή μου, ως απόγονος των Ρυτοϊτών.».

Μετά την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εγκαινίασε τον κόμβο Γκα, προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, έργο του ισόπεδου κόμβου στη διασταύρωση των Αθικίων, στη γέφυρα του Γκα, το οποίο συμβάλλει στην σημαντική αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στο συγκεκριμένο σημείο, όπου έχουν συμβεί πολλά τροχαία.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.