Αρχική σελίδα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ \ ΙΣΤΟΡΙΑ Με επιτυχια οι εκδηλωσεις για τα 200 χρονια απο την Μαχη της Περαχωρας [Ρεπορταζ του Korinthiatv]

Με επιτυχια οι εκδηλωσεις για τα 200 χρονια απο την Μαχη της Περαχωρας [Ρεπορταζ του Korinthiatv]

Με την αρτια διοργανωση του Δημου Λουτρακιου,Περαχωρας και Αγιων Θεοδωρων

από Korinthiatv

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ,25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ,ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ,ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ & ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ,ΟΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΜΩΠΟΛΗΣ ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ!..
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ,ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΑΚΟΥΣΜΑΤΩΝ ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΛΕΖΑ!ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ [ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ] ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΑΥΤΗΣ,Ο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ!ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΧΡ.ΔΗΜΑΣ,Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ,Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ,Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΘ.ΚΟΡΚΑ,Ο ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΧΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ -ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΧΑΡΗΣ ΒΥΤΙΝΙΩΤΗΣ,Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ,Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΣΠ.ΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ…  ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝ.ΠΕΤΡΟΥ.

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετείχε στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από τη Μάχη της Περαχώρας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, πήραν μέρος στη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση κι έδωσαν τη λαμπρότητα που αρμόζει με δραματοποιήσεις, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Φέτος, για πρώτη φορά μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος 45/06-06-2022 εορτάζεται, επίσημα πλέον, η 26η Σεπτεμβρίου ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων Νομού Κορινθίας κατόπιν της αίσιας έκβασης του αιτήματος που υποβλήθηκε με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Αγγελικής Βουδούρη και με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων σχ. έτους 2017-18.

Ομιλίες παρέθεσαν ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης και η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Αγγελική Βουδούρη τονίζοντας τη ιστορική και παιδαγωγική σημασία της καθιέρωσης της επετείου ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία, κ. Χρίστος Δήμας συνεχάρη το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας και τη Διευθύντρια κ. Αγγελική Βουδούρη για την πρωτοβουλία και την προετοιμασία του φακέλου ώστε η ιστορική Μάχη της Περαχώρας να αναγνωριστεί ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις θρησκευτικές, πολιτειακές, στρατιωτικές αρχές και των σωμάτων ασφαλείας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Περαχώρας καθώς και πλήθος κατοίκων της ιστορικής Περαχώρας.

Φέτος, με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ένδοξη Μάχη της Περαχώρας, οι μαθητές και οι μαθήτριές τίμησαν τη μνήμη και τους αγώνες των Περαχωριτών και Δερβενοχωριτών αποτίνοντας φόρο τιμής στους προγόνους τους που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία!

*Την Δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων παρέστησαν ο Υφ.Χωροταξιας Νικος Ταγαρας [ ο οποίος μάλιστα κατέθεσε και στεφάνι ],ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας,η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Μαρ.Σούκουλη,η Αντιπεριφερειαρχης Αθ.Κόρκα,οι θεματικοι Αντιπεριφερειάρχες κύριοι Γκιολής και Βυτινιώτης,ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης,ο Αντιδήμαρχος Σάκης Παπαθανασίου και Δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων.

ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ KORINTHIATV ΚΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΡΤ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ,ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ,ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΚΟΜΝΗΝΑΚΗ!

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.